Deutsche Philharmonie Merck, Opera Swing Quartet ve Kerem Görsev ile Sahnede

deutche filarmoni

20. İstanbul Caz Festivali, 16 Temmuz Salı akşamı 21.30’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, Almanya’nın en özgün orkestralarından Deutsche Philharmonie Merck, Opera Swing Quartet ve Türkiye’nin önde gelen caz sanatçılarından  Kerem Görsev eşliğinde dinleyenlere bir müzik ziyafeti vermeye hazırlanıyor.

Orkestranın şefliğini aynı, orkestrada zamanda piyanist ve aranjör olarak da yer alan Wolfgang Heinzel üstleniyor. Şeflik ve müzik direktörlüğü çalışmalarının yanı sıra besteci kimliğiyle de tanınan Wolfgang Heinzel, koro, oda orkestrası ve orkestra için eserler yazıyor, aralarında La Scala Tiyatrosu’nun da bulunduğu kurumlarla birçok ortak çalışmalara imza atıyor. 2003 yılından bu yana Deutsche Philharmonie Merck’in müzik direktörlüğünü üstlenen Wolfgang Heinzel ayrıca kurucusu olduğu Opera Swing Quartet ile de caz müzik alanında da adını duyurdu. Klasik müzik ve caz müziği buluşturan, kısaca “OS4” olarak da anılan Opera Swing Quartet, 1993 yılından bu yana dinleyiciden büyük ilgi gören performanslarıyla, müzikal mükemmeliyetlerinin yanı sıra sergiledikleri mizahi yaklaşımla da büyük beğeni topluyor. OS4’te piyanodaki Wolfgang Heinzel’in yanı sıra klarnette Wolfgang Weth, kontrbasta Peter Cerny ve davulda Rainer Engelhardt yer alıyor.

Türkiye’nin en önemli caz müzisyenlerinden Kerem Görsev, son albümde yer alan iki yeni parçasını, bu sefer Deutsche Philharmonie Merck eşliğinde çalarak dinleyicilere çok farklı bir tecrübe yaşatacak.

PS: Basın bülteninden.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.