41. İstanbul Müzik Festivali 4- 29 Haziran’da

Khatia_Buniatishvili_by_Esther_Haase_Sony_Classical

İKSV tarafından düzenlenen 41. İstanbul Müzik Festivali4-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
500’ün üzerinde dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un farklı mekânlarında ağırlayacak olan 41. İstanbul Müzik Festivali’nin bu seneki teması  “Zaman ve Değişim” .

41. İstanbul Müzik Festivali, 4 Haziran Salı akşamı 20.30’da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek açılış töreni ve konseriyle başlayacak. Törenin ardından festivalin açılış konserinde, şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Franz Waxman’ın Carmen Fantezisi’nde, 7. Uluslararası Genç Müzisyenler Çaykovski Yarışması’nı kazanan Veriko Çumburidze’ye eşlik edecek.

6 Haziran Perşembe akşamı saat 21.00’da MAC Bebeköy’de gerçekleştirilecek “Bir Yoga Klasiği” ile klasik müziği yoga ile buluşturacak. “Bir Yoga Klasiği” başlıklı etkinlikte, yoga meraklıları deneyimli eğitmenler eşliğinde yoga yaparken, dileyen dinleyiciler de şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Orchestra’Sion konserini dinleyerek MAC Bebeköy’ün Boğaz’a hâkim manzarasının keyfini çıkarabilecek.

“Bir Yoga Klasiği”nde yoga alanı için biletler 90 TL, dinleyici alanı için ise 70 TL ve 50 TL, öğrenci biletleri de 30 TL.

PF_2_press_photo

İstanbul Müzik Festivali bu yıl bir yenilik yaptı ve halka açık mekânlarda, genç müzisyenlerin dinleyicilerle buluştuğu ücretsiz konserler gerçekleştirmeye karar verdi. Festivalin ilk haftasında iki ücretsiz konser seyircilerle buluşacak.

Bunlardan ilki, 2011 yılında kurulan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve mezunlarından oluşan Tempesta Quartet, 8 Haziran Cumartesi günü 16.00’da İstanbul Oyuncak Müzesi’nde ücretsiz bir konser verecek.

Aynı gün 17.00’da ise İstanbul Modern’de bir başka ücretsiz konser gerçekleştirilecek. Büyük Brass Quintet ve Küçük Brass Quintet, festival izleyicisiyle 8 Haziran Cumartesi günü 17.00’da İstanbul Modern’de buluşacak.

Marimba sanatçısı Elman Mecid, 16 Haziran Pazar günü saat 13.30’da Fransız Geçidi ve yine aynı gün saat 17.00’de Tünel Geçidi’nde olmak üzere ücretsiz iki konser verecek.

Festival boyunca devam edecek ücretsiz konserler hakkında detaylı bilgi için festivalin resmî web sitesi muzik.iksv.org ziyaret edilebilir.

 

 

 

 

 

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.