Vodafone Istanbul Calling Baby!

Pozitif geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısıyla bu senenin bombasını patlattı ve bu yaz sezonu boyunca bizi hangi dünya starlarıyla buluşturacağını, İnönü Stadı’nda yaptığı bir basın toplantısıyla paylaştı.

Çok istememe rağmen basın toplantısına gidemesem de, giden arkadaşlarım ve Pozitif’teki arkadaşlarım sayesinde hemen konser bilgilerini aldım. 🙂

placebo11

Vodafone Istanbul Calling konserleri 1 Mayıs’ta başlıyor, son konser 30 Ağustos’ta. Toplamda 20’ye yakın etkinlik olacak bu tarihler arasında. Konserlerin yanı sıra paneller, atölye çalışmaları, partiler hepsi bu festival bünyesinde gerçekleşecek.

Festivalde mekan olarak Parkorman, Babylon, Babylon Lounge, Salon İKSV, Milk Gallery, SAE, Maçka Parkı, Göztepe Parkı ve Pera Müzesi kullanılacak.

kesha5

RIHANNA – 30 Mayıs, Perşembe 2013

Rihanna, Diamonds Dünya turnesi kapsamında 30 Mayıs Çarşamba gecesi Vodafone İstanbul Calling’in açılışını yapacak. Biletler çıktığı gibi tükendi. Alamadığıma üzülüyorum. 🙁 Diğer konserlerin yerleri değişti ve sadece Rihanna konseri BJK İnönü Stadyumu’nda kaldı.

 

PARKORMAN KONSERLERİ

TIESTO – 07 Haziran, Cuma 2013 

*iptal

Hollandalı DJ Tiesto, 07 Haziran Cuma akşamı müzikseverleri house ve elektro dans dünyasında unutulmaz bir yolculuğa çıkartacak. Konserin biletleri 25 Mart Perşembe Günü saat 11:00’da satışa sunuldu. House ve elektro sevmediğim için bu konser gidilmesi gereken konserler listemde değil 🙂

-Konser Parkorman’da.

the prodigy

DANCE DAY: THE PRODIGY, BASEMENT JAXX ve JAGUAR SKILLS– 29 Haziran, Cumartesi 2013

*iptal

Dans ve müziğin bir arada olduğu, ses, ışık ve görkemli görsel şovların yer alacağı Dance Day konser serisinde, sırasıyla Basement Jaxx, Jaguar Skills ve The Prodigy’nin sahne alacak. İlerleyen günlerde bu konser serisine yerli ve yabacı isimler eklenmeye devam edecek.

The Prodigy gençlik gruplarımdandı ama artık dinlediğim tarzda bir müzik değil maalesef.

URBAN & HIP-HOP DAY: SNOOP DOGG , CEE-LO GREEN VE NAS – 07 Temmuz, Pazar 2013

*iptal

Snoop Dog. İzlenir gibi geliyor 🙂 ama yanında Cee-Lo Green ve Nas’ı da dinleyip, bütün gün hiphop & rap dinleyebilir miyim emin değilim. Konserin açılışı Nas ile yapılacak.

IRON MAIDEN, ANTHRAX VE VOODOO SIX – 26 Temmuz, Cuma 2013

Iron Maiden, onlar da fenomen.  26 Temmuz Cuma akşamı BJK İnönü Stadyumu’nda izleyici ile buluşacaklar. Gecenin diğer yıldızları arasında ön grup olarak konfirme olan “BIG 4”dan biri, Thrash Metal masterlarından Anthrax ve gecenin açılışını Voodoo Six yapacak. Ben bu tarz metal sevmiyorum.

THE NATIONAL – 23 Haziran, Pazar 2013

Rolling Stones’a benzeyen ritimleriyle ve tarzlarıyla tanınan grup The National 23 Haziran’da Parkorman’da olacak. İlerleyen günlerde programın diğer isimleri de Vodafone Istanbul Calling websitesi üzerinden duyurulmaya devam edecek. Ben indie severim. 🙂

30 seconds to mars

THIRTY SECONDS TO MARS – 30 Haziran, Pazar 2013

*iptal

Thirty Seconds To Mars, 30 Haziran Pazar akşamı Parkorman’da olacak. Bu gün sahne alacak diğer isimler ise çok yakın zamanda websitesi üzerinden duyurulacak. Bu konser de güzel olur.

sigur ros

SIGUR ROS – 02 Temmuz, Salı 2013 *iptal

Ve uzun yıllardır beklenen konserlerden biri. Bu listenin en önemli isimlerinden. İstanbul’da ilk konserini vermeyen hazırlanan İzlandalı kült grup, Sigur Ros, 2 Temmuz akşamı Parkorman’da sahne alacak.

Aynı gün İstanbul’da Alicia Keys konseri de var. Seçim yapmak zor olacak. Ama benim seçimim bu konserden yana.

KESHA – 21 Temmuz, Pazar 2013

Kesha, 21 Temmuz akşamı sevenleriyle Parkorman sahnesinde buluşacak. Ben R/B konserine de gitmem. Rihanna’ya gidemedikten sonra Kesha gereksiz.

PLACEBO – 16 Ağustos, 2013

Ve Placebo. Canım. Bu listenin favori konseri budur. Nokta 🙂 İngiliz alternatif rock severim. Hem de çok severim. Placebo’yu da sevmez miyim? Yalnız bu konserin kesin tarihi neden belli değil anlamadım.

BABYLON KONSERLERİ

Vodafone İstanbul Calling Discovery Haftası: 

Mayıs’ın ilk haftası Babylon’da gerçekleşecek Discovery konser serisinde yeni keşif yerli ve yabancı gruplar ve DJ’ler tüm hafta boyunca yeteneklerini sergileyecek. İlk açıklanan isimler arasında;

Brigitte – 1 Mayıs Çarşamba 2013

Tür: Retro pop-folk uyumlu düo

Skip & Die ve Lemonade – 2 Mayıs Perşembe 2013

Skip & Die

Tür: Ethno, elektro clash, elektro

Lemonade

Tür: Elektronik, indie, chillout

Stubborn Heart – 3 Mayıs Cuma 2013

Tür: Elektro, soul

Birth Of Joy – 4 Mayıs Cumartesi 2013

Tür: Psychedelic rock

BROOKLYN VAPURU – 15 Mayıs Çarşamba 2013 

TV On The Radio grubunun üyeleri solo ve duo projeleri ile özel bir performans için Babylon sahnesinde bir araya geliyorlar.

PUBLIC SERVICE BROADCASTING – 6 Haziran Perşembe 2013 -iptal

Public Service Broadcasting, Londra bazlı J. Willgoose, Esq. ve Wrigglesworth müzik ikilisinden oluşuyor. Grup ethno-funk tarzları ile tanınıyor.

DERRICK MAY AND JIMMY EDGAR- 28 Haziran Cuma, 2013-iptal

Derrick May ve Jimmy Edgar Detroit’un iki jenerasyonunu temsil eden elektro müzik DJ’leri arasında yer alıyor.

DAVID LYNCH PRESENTS CHRYSTA BELL – 12 Haziran Çarşamba, 2013-iptal

Chrysta Bell dinamik tiyatro ve multimedya öğelerini unutulmaz deneyimlere çeviren bir performans sanatçısı, kayıt artisti, ve model.

Detaylar için www.istanbulcalling.com websitesini takip edebilirsiniz. Bir de facebook.com/VodafoneIstanbulCalling ve twitter.com/VF_IstCalling adreslerini.

 

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.