Mi Minör ile değişik bir tiyatro deneyimi

Memet Ali Alabora’nın yönettiği ve Pinima adındaki “dünyanın kendine özgür tek ülkesi” nde geçen oyun izleyecilere değişik bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor.

Bu yeni kurulan ülkede, parasını ödeyip düşünce özgürlüğü satın alabiliyor, bedeline karşılık mevsimi bile değiştirebiliyorsunuz.

Meltem Arıkan’ın yazdığı, Memet Ali Alabora’nın yönettiği Mi Minör, 1, 2, 5, 9 Aralık’ta KüçükÇiftlik Park’ta sahnelenecek.

Pinima adlı “Kendine Özgü Bir Ülke”de geçen Mi Minör, seyircinin oyuncu, oyuncunun kimi zaman seyirci olduğu farklı bir oyun olacak. Demokrasiyle yönetilen bir ülkenin meydanında geçen oyunda başta Memet Ali Alabora, Pınar Öğün, Can Kahraman, Sennur Nogaylar, Fuat Onan olmak üzere 16 kişilik bir ekip yer alıyor.

Demokrasiyle yönetilen ülkede iki parti var ve iki partinin de başkanı aynı. Her şeye başkanın karar verdiği Pinima’da halkın iradesi ve başkanın onayıyla mevsimler bile değiştirilebiliyor. Düşünmeye gerek olmayan ülkede isteyen düşünce özgürlü satın alabiliyor. Ayrıca Pinima’da kadınlar kendi aralarında, erkekler de kendi aralarında özgür.

Tiz sesleri yasaklanmış bir piyanist ve onun ekibi, sosyal medyayı kullanarak ülkede yaşananları tüm dünyaya canlı olarak duyuracak. Mi Minör oynandığı anda dünyanın her yerinden canlı olarak takip edilebilecek ve farklı ülkelerden dijital oyuncular ve dijital seyirciler de oyuna katılabilecek.


Mi Minör’ü seyretmeye gelenler isterse seyirci kalmayı, isterse oyuna katılmayı seçebilecek. Oyunun bir de seyirciden istedikleri var. Diyorlar ki:

“Oyuna gelirken cep telefonlarınızı yanınıza almayı unutmayın. Zira ihtiyacınız olacak! Neden ihtiyacınız olacağını ise oyunda göreceksiniz. Küçük bir ipucu: Bu oyunda yeni medya araçları ve tiyatro ilk defa bir araya gelecek. Ustream, Twitter ve Facebook’ta kendi içeriğinizi oluşturacaksınız. Oyunun içinde yeni bir oyun başlatacak, başrole siz geçeceksiniz.”

 

Mi Minör ile değişik bir tiyatro deneyimi” için bir yorum

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.