Filmekimi 2012

Üniversite yıllarında en sevdiğim etkinliklerden biriydi Filmekimi. Hala öyle aslında ama hafta arası iş nedeniyle gündüz gösterimlerine gidemeyince artık eski keyfi kalmadı. Bir de üniversitedeki festival arkadaşlarımın hepsiyle ayrı köşelere savrulunca o yıllardaki gibi olmuyor. Özlüyor muyum? Hem de çok.

(Eski Filmekimi yazılarımın bir kısmı bu linklerde. 1. link , 2.link , 3. link , 4. link )

Filmekimi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 11. kez düzenleniyor. Ve bu yıl 29 Eylül-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Ayrıca Filmekimi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ekim ayı boyunca İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin farklı kentlerinde de gösterimlerine devam edecek.

Filmekimi gösterimleri, bu yıl Bursa, İzmir, Ankara, Erzurum, Diyarbakır ve Gaziantep’te gerçekleştirilecek. Ayrıca Van ve Batman’da da Filmekimi kapsamında ücretsiz gösterimler yapılacak.

İstanbul’da 9 gün boyunca Atlas, Beyoğlu ve Nişantaşı Citylife City’s olmak üzere 3 sinemada izleyicilerle buluşacak.

Vodafone sponsorluğunda olduğu için festival, Freezone’lulara ikinci bilet bedava fırsatı varmış. Keşke Turkcell de böyle bir festivale sponsor olsa da ben de faydalansam bu fırsattan diye düşünmedim değil. 🙂

Filmekimi gösterim tarihleri ise şöyle:

29 Eylül-1 Ekim Bursa Korupark Sineması
5-7 Ekim İzmir Karaca Sineması
12-14 Ekim Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması ve Erzurum Cinetekno Sineması
19-21 Ekim Gaziantep Sinepark Nakıp Ali Sineması ve Diyarbakır Avrupa Sineması

Filmekimi’nde hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00) 5 TL.Hafta içi 19.00 ve 21.30 seansları ile hafta sonu tüm seanslar tam 15, indirimli 10 TL.

Bursa ve İzmir gösterimlerinin biletleri tam 10, indirimli 8 TL; Ankara gösterimlerinin biletleri tam 11, indirimli 9 TL; Erzurum, Diyarbakır ve Gaziantep gösterimlerinin biletleri ise tam 7, öğrenci 5 TL.

Van ve Batman’da yapılacak gösterimler ücretsiz.

 

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.