İstanbul Modern’de Anneler Günü

İstanbul Modern, Anneler Günü’nü film gösterimi, uzman eşliğinde sergi turu ve atölyelerden oluşan “Annem İçin Bir Sanat Molası” başlıklı özel bir programla kutlayacak.

13 Mayıs Pazar günü İstanbul Modern’i ücretsiz ziyaret edecek olan anneler, Annem İçin Bir Sanat Molası programıyla Yeni Yapıtlar, Yeni Ufuklar ve Dünden Sonra başlıklı sergileri gezecek, özel sergi turuna katılıp, Anneler ve Kızları adlı filmi izleyebilecek. Çocuklar, atölyelerde tek başlarına ya da yakınlarıyla annelerine hediyeler tasarlayacak. Ziyaretçiler, İstanbul Modern Mağaza’da tüm ürünlerde yüzde 15 indirimli alışveriş olanağından yararlanabilecek.

İstanbul Modern Sinema’da saat 12.45’de, yönetmenliğini Rodrigo García’nın yaptığı, Naomi Watts, Annette Bening, Kerry Washington ve Samuel L. Jackson’ın rol aldığı Anneler ve Kızları (Mother and Child) adlı film gösterilecek. Annelere özel film gösterimi sırasında 4-12 yaş arasındaki çocuklar, Anneme Bir Hediye adlı atölye çalışmasına katılacaklar. Bu çalışmada çocuklar bir müze uzmanıyla sergiyi gezecek ve sanat atölyesinde anneleri için renkli keçelerden takılar tasarlayacaklar. İstanbul Modern’de Annem İçin Bir Sanat Molası programı, saat 16.00’da uzman eşliğinde annelere özel sergi turu ile sürecek. Anneler bu özel sergi turunda sanat eserlerini değerlendirirken, 4-12 yaş arasındaki çocuklar, babalarıyla birlikte Babamla Benden adlı atölye çalışmasına katılacak ve annelerine el yapımı müzik kutuları tasarlayacaklar. Annem İçin Bir Sanat Molası programının tüm etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon ve ayrıntılı bilgi için: 0212 334 73 41 Program Akışı 12.45 – 14.50 Annelere Özel Film Gösterimi: Anneler ve Kızları 12.45 – 14.50 Çocuklar için Anneme Bir Hediye Atölyesi 16.00 – 17.00 Anneler için Uzman Eşliğinde Sergi Turu 16.00 – 17.00 Babamla Benden Atölyesi Anneler ve Kızlar (Mother and Child) 2009, 125’ Yönetmen: Rodrigo García Oyuncular: Naomi Watts, Annette Bening, Kerry Washington, Samuel L. Jackson Kolombiyalı ünlü yazar Gabriel García Marquez’in oğlu Rodrigo García’nın senaryosunu yazdığı ve yönettiği film, kadınlık ve annelik kavramlarını mercek altına alıyor. Anneler ve Kızları, 50 yaşında bir kadın, onun 35 yıl önce terk ettiği kızı ve çocuk evlat edinmek isteyen Afrika asıllı Amerikalı bir kadının etrafında gelişiyor. Toronto, San Sebastian ve Sundance gibi önemli festival seçkilerinde gösterilen film, bu kadınların hayatlarının dramatik tesadüflerle nasıl kesiştiğini anlatıyor.

(İstanbul Modern’in bülteninden alınmıştır.)

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.