Sakıp Sabancı Müzesi ve Google Art Projesi

Sakıp Sabancı Müzesi, Google Art Projesi’ne dahil olmuş. Buna sevindim. Zaten müzesever bir insan olarak Google’ın bu uygulamasını da çok sevmiştim. Çünkü başlangıçta 17 müzeyle kullanıma açılacak olan sitede ilerde 40 ülkeden 151 müze olacak. Böylece gitmeye fırsat bile bulamayacağım ülkelerin müzelerini internet üzerinden gezebilirim.

  SSM, başlangıçta Google Art Project’te, Hat Koleksiyonu ile yer alıyor. Google Art Projesi’ni www.googleartproject.com adresi üzerinden ziyarete edilebiliyor. Sitede bulunan 30.000’den fazla eser, yüksek çözünürlükte görüntülenebiliyor ve kimi eserler hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Veritabanında; sanatçı, eser, müze ve koleksiyon adı ile şehir ve ülke kategorilerine göre arama yapılabiliyor. Proje kapsamında ayrıca, ziyaretçilere kendi koleksiyonlarını oluşturma imkanı da sağlanıyor.

Gezebileceğimiz müzeler arasında New York Metropolitan, Berlin Alte Nationalgalerie, Amsterdam Rijksmuseum, Floransa Uffizi, St. Petersburg The State Hermitage, Madrid Museo Reina Sofia, Londra Tate Britain dahil pek çok müze var.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.