Little Black Dress

Bundan sonra sitenin moda bölümünde konuk bir blogger’ımız olacak, eski ve çook sevdiğim bir arkadaşım: Ceren Gürsoy Yaban. Kendisi moda eğitimi aldı ve stilistlik yapıyor. Kendi blogu “short skirt- long jacket“. Tıklayıp diğer yazılara ulaşabilirsiniz.

Buradan paylaşacağımız ilk konumuz bir moda klasiği olan küçük siyah elbiseler. Bakalım Ceren’in siyah elbise tercihleri nasılmış?

Petite Robe Noire-little black dress-küçük siyah elbise!!!

Küçük hanımefendi stili olarak 1920’lerde Coco Chanel tarafından moda dünyasında yerini alan bu stil ‘her zaman her yerde her kombinle’ stili benim için. Hepimizin dolabında en az bir tane olan,  her başımız sıkıştığında bizi kurtaran, partiye kokteyle giderken, günlük zamanda- işe giderken, nikah/nişan/düğün gibi özel günlerde, arkadaşlarımızla kahve içmeye gittiğimizde bile bize destek olan vazgeçilmezimiz:)

Hatlarımızı kapamak istediğimizde de, sexy ya da sade, ya da sadece şık olmak istediğimizde türlü kombinasyonlar yaparak rahat kullanabileceğimiz dolabımızın bir tanesi! Hiçbir zaman modası geçmez, her sezon giyilebilen siyah elbiselerini değişik takılarla süsleyebilir, kemer-fularla kombinleyebilir, farklı yaka çeşitleri, kup oyunları,farklı etek boyları,fırfırlar,kumaş oyunları, dekolteler kullanabilirsiniz.

Audrey Hepburn’nün ‘Breakfast at Tiffany’s’ de giydiği Givenchy siyah elbisesinin açık arttırmayla 807.000$ ‘a satıldığını biliyor muydunuz? Audrey’in o klasik yakın çekim pozuna bayılıyorum ne kadar duru bir yüz ne kadar asil duruyor… Elbisenin sırt dekoltesine inci kolyelerle şıklık vermesine ne demeli? Süper bence!

Chanel’in ise lanse ettiği little black dress’te kullandığı inci, elbiseye romantiklik katıyor. Kullandığı kol manşetleri, fırfırlar, fiyonklar, danteller, tüllerle çeşitlilik sağlamış…

 

Gelelim diğer siyah elbise modellerine…

Balmain
Alexander Wang
Donna Karan
Jasun Wu- Buna bayılıyorum ! Eski sezondan bu da ama çok sevdiğim için koymak istedim…
Herve Leger
La Petite- bu da çok güzel…
Balmain
Valentino
Philip Lim -Bu da eski sezon benim klasiklerimden…
Preen
Stella McCartney
Valentino
Rachel Gilbert
Oscar De La Renta
Max Azria

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.