Bir Yaz Daha Geçti v.3 – Çeşme

Yazın yaptıklarımı zamanında kısa post’lar halinde yazsaydım, şimdi böyle parça parça yazmayacaktım. Ama havalar hazır soğumuşken bunları yazmak da beni o günlere geri götürüyor ve ayrı bir keyifli oluyor. 🙂

Ağustos başında daha önce hiç gitmediğim ve çok merak ettiğim tatil beldelerinden biri olan Çeşme’ye gittim. Çeşme’ye gideceğim gün son dakikada geleceğini haber verdiği için sadece bir kaç saat boyunca yanında kalabildiğim Bulgar arkadaşım Radmila’yla ilgilenemediğim için çok üzüldüm ama elimden başka bir şey gelmedi. Çünkü biletlerimi çoktaann almıştım. Yine de beş dakika da olsun İstanbul’u tanıtayım derken neredeyse otobüsümü kaçırıyordum. Ulusoy’la yaptığım telefon konuşmaları sonucunda neyseki otobüs bekledi ve ben yetiştim.

İzmir-Çeşme gezim çok olaylı geçti. Çapkın olmaya çalışıp, bunu eline yüzüne bulaştıran erkeklerin nasıl yakalanabildiğine çook enteresan bir şekilde şahit olduk. Kısaca şunu söyleyebilirim: Dünya çok küçük ve çok dikkatli hareket edin. Kimin nereden çıkacağı bellli olmuyor. Karşılaşması imkansız insanlar bir araya gelip, büyük adilikleri ortaya çıkarabiliyorlar. Biraz üstü kapalı anlattım ama sonuç olarak benim kalbimin temizliğine bu Çeşme turunda daha çok inandım ve daha büyük olaylara mahal vermeden bu şekilde ortaya çıkmasına çok sevindim. 🙂

Gündüz vaktimizi Babylon’un plajında geçirdik. Ve orayı gerçekten sevdim. Genel olarak Babylon’un olduğu koy güzeldi, fakat çok kalabalıktı. Diğer plajları deneyemedim, onları gelecek sene denemeyi düşünüyorum. Çeşme’nin içini, Alaçatı’yı, Kumrucu Şevki’yi, sokaklarını çok güzeldi. Daha önceden gitmemiş olduğuma üzüldüm. Akşam dondurmalarımızı vs. yedikten sonra yukarda yazdıklarıma sebep olan olayların yaşandığı Sole Mare’ye gittik, iyi ki de gittik. 🙂 Gizem, Serhan, Çağdaş ve ben geceyi bi’ işkembecide bitirdik. Kırçiçeği’ydi yanlış hatırlamıyorsam.

Gezimizin İzmir kısmında ise bütün İzmir’i dolaştık. Teknoloji düşkünü bir insan olarak Best Buy’ı da gezdim hazır gitmişken ama diğer teknoloji marketlerden çok bir fark göremedim.

İzmir’i seviyorum, çok güzel bir şehir. Tekrar gideceğim 🙂 Bu arada İzmir’e vardığım andan itibaren beni yalnız bırakmayan ve bana çok güzel vakit geçirten arkadaşlarım Serhan ve Çağdaş’a buradan tekrar teşekkür ediyorum.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.