19. Akbank Caz Festivali Önümüzdeki Hafta Başlıyor

“ŞEHRİN CAZ HALİ”NE DEVAM

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali şehri cazla donatmaya geliyor. 19.su düzenlenen festivalin, “Şehrin Caz Hali” sloganıyla hazırladığı programı yine sürprizlerle dolu…

15 – 25 Ekim 2009 tarihlerinde Pozitif’in organizasyonuyla dünyanın en önemli caz sanatçılarını ülkemizde ağırlayan, genç ve başarılı caz sanatçılarına performans sergileme olanağı sunan Akbank Caz Festivali’nden güzel haberler gelmeye başladı. Festivalin caz dolu programının sürpriz isimleri şimdilik; Terje Rypdal & Ketil Bj¸rnstad, Cecil Taylor, Joe Lovano Us Five, Marilyn Mazur ve Richard Bona.

Festivalin en heyecan yaratan isimlerinden biri Cecil Taylor. Tarzıyla tüm kalıpları yıkan, eleştirmenler tarafından avangart cazın yaratıcılarından biri olarak selamlanan bu yetenekli piyanistin müziğiyle karşılaştığınız ilk anın büyüsünden kurtulamayacaksınız. “Best Large Ensemble” dalında Grammy ödülü kazanan ünlü saksafon sanatçısı Joe Lovano ve ekibininse coşkulu, dinamik ve heyecan verici performansını ayakta alkışlayacaksınız.

Kuzey Avrupa cazının en üretken isimleri arasında yer alan Norveçli gitarist Terje Rypdal ile aranjör, kompozitör ve piyanist Ketil Bjornstad’ı aynı sahnede izleyeceğiniz konseri de ajandanıza mutlaka not edin. Bu konserde; akustik piyanonun saf ve melodik dünyası ile elektrikli gitarın sert mizaçlı, keskin ve tavizsiz karakterinin etkileyici buluşmasına tanık olacaksınız.

Akbank 19. Caz Festivali’nin bir diğer konuğu olan dünyaca ünlü perküsyon sanatçısı Marilyn Mazur; ziller, çıngıraklar, ağaç vurmalılar ve davullar arasında kaybolan sıra dışı performansıyla size müzikal serüvenlerinden bir seçki sunuyor olacak. Festivalin en unutulmaz performaslarından biri olacağına şimdiden kesin gözüyle bakılan Kamerun kökenli basçı Richard Bona ise cazseverleri basgitarın müzikal coğrafyasında renkli bir gezintiye çıkaracak.

Konserler dışında çeşitli workshop ve panellerin de düzenleneceği festivalin bu yılki mekanları; Aya İrini Müzesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat Merkezi, Babylon, The Seed, Roxy, Asithane ve Ghetto olacak.

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.